Bedrijfsuitstap E-Crane Worldwide / Indusign

Naar aanleiding van de deelname van een van onze afgevaardigd bestuurders aan de rally te Ieper, organiseerde E-Crane Worldwide / Indusign een bedrijfsuitstap op 22 juni 2007, een combinatie van een bedrijfsbezoek aan Galloo te Menen en een avond supporteren tijdens de Ieper Westhoek Rally.

Bezoek aan Galloo site te Menen

Wij arriveerden omstreeks 15u30 aan de poorten van de Galloo vestiging te Menen, waar we hartelijk ontvangen werden door dhr. Rik Debaere, Algemeen Directeur van Galloo.

Na een korte bedrijfsvoorstelling en introductiefilm over de activiteiten van de Galloo Group, trokken we vervolgens, ondanks het wat druilerige weer, nieuwsgierig de werf op.

Nieuwsgierig in de eerste plaats om onze E-Cranes® eens van dichtbij en volop aan het werk te kunnen bewonderen.

“Grensverleggend”

Over de E-Cranes® actief in Menen, zei dhr. Debaere ooit: “De flexibiliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze kranen is beduidend hoger dan die van meer traditionele materiaalverwerkende machines. Omdat de mobiele E-Crane® op crawlers aangedreven is door een generator set, kunnen we bovendien shore power gebruiken wanneer we onze shredder voeden – een belangrijk economisch voordeel!”.
(volledig artikel te lezen op www.ecrane.eu, onder de rubriek job-stories)

Leuke anekdote: Door de jaren heen is de site in Menen enorm gegroeid, niet alleen door een gestage uitbreiding van hun activiteiten, maar eveneens door de overheidsbeslissing om de Leie uit te diepen en “recht te trekken”. Galloo Menen was immers gevestigd in een scherpe bocht langs de Leie, maar om de rivier bevaarbaar te maken voor grote schepen (tot 1350 ton), besloot men de bocht te laten verdwijnen. Daardoor breidde Galloo uit tot aan de nieuwe waterlijn, waardoor de Frans-Belgische grens nu dwars door de site loopt.

Wij willen van deze gelegenheid nog eens gebruik maken om dhr. Debaere hartelijk te bedanken voor deze ontvangst en de boeiende rondleiding op de site van Galloo Menen!

E-Crane® type 6317, 700 Series, op rupsen

Group Galloo Recycling verwerkt jaarlijks 1.000.000 ton ferro, 60.000 ton non-ferrometalen, 20.000 ton plastiek en 100.000 ton shredderresidu. Door continu te investeren in nieuwe technologieën streeft de groep ernaar 100% te recycleren. De Group Galloo heeft momenteel vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. Op die vestigingen zijn momenteel maar liefst 6 E-Cranes® actief, waarvan 2 op de site te Menen.

In Menen verwerkt men zowel productie-afval als afgedankte consumptie-goederen. Wij bezochten op de site te Menen een station voor het depollueren van wagens, een schaar (capaciteit 1250 ton), een shredder (2000 PK), en een scheidingslijn voor shredder-fracties (LTRB = Ligne pour le Traitement du Résidu de Broyage, plus flotatie-systeem voor non-ferro metalen). De schaar en shredder te Menen worden gevoed door onze E-Cranes®, type 6317, op rupsen en aangedreven door een generator-set.

“Heksen-diner” te Beselare

Beselare-Zonnebeke, op een steenworp van Ieper, staat bekend als de “heksen-streek”. Wij streken neer in restaurant De Wielewaal, waar volgens de legende een heks (of zoals men ze in Beselare noemt: een toveres) geleefd heeft. Een heksenbiertje konden we dus niet aan ons laten voorbijgaan.

Rally_Indusign
De gele E-Crane jassen vielen op langs het parcours van de rally.

Vanop onze plaatsen en zeker vanop het terras hadden we een perfect zicht op het parcours van de rally. Heuvel-opwaarts, enkele pittige bochten, … Elke 90 seconden werd het anders zo rustige landschap opgeschrikt door een voorbijscheurende rally-wagen.

Vanop “ons” terras kunnen we alles haarscherp volgen. Dit onfortuinlijke Italiaanse duo met wagen nr. 22 zou uiteindelijk op de 23e plaats eindigen in het eindklassement.

E-Crane Rally Team

Het E-Crane Rally Team bestaat uit Wim De Vlaeminck, piloot en Geert Watteeuw, co-piloot. Ze rijden met een Citroën Saxo VTS van Caen Rally Sport. De Ieper Westhoek Rally was de eerste wedstrijd voor het team in 2007. Meer weten over het E-Crane Rally Team? Surf naar www.ecrane-rally-team.tk, of raadpleeg www.e-crane.com.

Ypres Westhoek Rally

De Ieper Westhoek Rally is de derde wedstrijd van de Intercontinental Rally challenge, en vond in 2007 plaats van 21 tot 24 juni. De rally kende 18 klassementsproeven, die op vrijdag (6 KP’s) en zaterdag (12 KP’s) gereden werden (in totaal 300km).

Rally_auto2
Vrij. 22/6/2007, 23u30: Dag 1 van de rally zit er eindelijk op voor het E-Crane Rally Team.

Het E-Crane Rally Team moest uiteindelijk opgeven op dag 2, zaterdag 23 juni, nadat de wagen van de weg raakte.

Als het enige troost kan zijn: ze waren lang niet de enige. De Ieper Westhoek rally staat gekend om zijn smalle en verraderlijke wegen. Slechts 53 van de 108 teams haalden de eind-tabel.

Wij willen graag het bestuur van E-Crane Worldwide / Indusign bedanken voor een fijne daguitstap, en wensen het E-Crane Rally Team veel succes in het vervolg van het rally-seizoen 2007!

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)