Voorstelling Dealer Benelux

Newsflash 6 september 2002 : Voorstelling Dealer Belenux

De Doornbos groep geniet al vele jaren een uitstekende reputatie als verdeler van Komatsu grondverzetmaterieel in de Benelux. Naast de hoofdzetel in Rotterdam beschikt Doornbos over diverse verkoop- en servicepunten in de Benelux (waaronder in Mechelen) en kan daardoor adequaat inspringen op de wensen van haar cliënten. De samenwerking tussen cliënt, de technische dienst van Doornbos en de fabrikant zorgt er voor dat de cliënt de juiste machine voor het werk geleverd krijgt.

Doornbos verkoopt, naast Komatsu grondverzetmaterieel, diverse merken rupshijskranen waaronder American en Sumitomo, nieuw en gebruikt. De serviceafdeling van Doornbos specialiseert zich in onderhoud en complete revisies van zowel grondverzetmaterieel als rupshijskranen. Dit gebeurt in één van haar werkplaatsen of bij de cliënt op locatie, in het binnen- en buitenland, on- en offshore.

Wie een machine wil huren is bij Doornbos ook aan het juiste adres. Het verhuurpark bevat een grote hoeveelheid grondverzetmaterieel en rupshijskranen.

Doornbos staat garant voor kwaliteit, kennis van zaken en servicegerichtheid.

Een aantal jaren geleden kwam de samenwerking met E-Crane International tot stand toen zij Doornbos aanstelde als verdeler van de E-Crane™ productlijn in Nederland en België.

De E-Crane™ producten onderscheiden zich door hun klantgerichtheid, flexibel ontwerp, hun robuuste en duurzame uitvoering. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de E-Crane™ 6317 CR-E welke Galloo groep voor haar vestiging te Menen/Halluin in gebruik nam. Deze op rupsen gemonteerde evenwichtskraan wordt gebruikt voor schrootverwerking en is onder andere voorzien van een 1.200 liter schrootgrijper. “Op basis van onze uitstekende ervaringen met en de flexibiliteit van de evenwichtskraan hebben we deze mogelijkheid met beide handen gegrepen. De levensduur van de evenwichtskraan is veel langer in vergelijking met de levensduur van de meer traditionele kranen. Het feit dat deze op rupsen staande mobiele kraan aangedreven wordt door een op de kraan aanwezige generatorset en indien gewenst ook gebruik kan maken de netstroom is een belangrijk pluspunt.” aldus Dhr. Rik Debaere, Technical Director bij Galloo.

Galloo beschikt op dit moment over in totaal 3 E-Cranes van de 1000 serie. De kranen zijn alledrie uitgevoerd met een rupsonderwagen met als speciale eigenschap dat de kranen ook regelmatig direct op het stroomnet worden aangesloten wat een nog verdere energiebesparing oplevert voor de toch al zeer energiezuinige E-Crane™. Hiertoe zijn 2 van de 3 kranen uitgerust met een optionele kabeloproltrommel die het mogelijk maakt om korte afstanden te rijden zonder gebruik te maken van de diesel generator set.

Eerder dit jaar resulteerde de intense samenwerking tussen Van Heygen Recycling (sinds kort deel uitmakend van de Galloo groep) enerzijds en Doornbos / E-Crane International anderzijds in de levering van een E-Crane™. In de maart-editie van dit magazine kwam deze evenwichtskraan al uitgebreid aan bod.

Feit is dat Doornbos haar cliënten met E-Crane™ een maatoplossing voor overslagapplicaties biedt.

Voor een nadere kennismaking met E-Crane™ bieden de Demo Dagen bij E-Crane International te Adegem uitkomst. Deze Demo Dagen worden georganiseerd in samenwerking met Doornbos in de week van maandag 23 t/m zaterdag 28 september 2002.

Bij deze productievestiging van de E-Crane™ overslagkranen voor bulkgoederen wordt een compleet opbouwde E-Crane™ tentoongesteld. Wilt u ervaren hoe het is om met een E-Crane™ te werken en bent u benieuwd naar de mogelijke toepassingen, dan is dit de ideale gelegenheid voor een nadere kennismaking. Geïnteresseerden kunnen deze machine zelf bedienen en er is bulkgoed beschikbaar dat overgeslagen kan worden.

Daarnaast biedt E-Crane International u onder andere een kijkje in de nieuwe werkplaats waar aan diverse machines gewerkt zal worden.

Ook worden enkele interessante Komatsu modellen tentoongesteld, zoals een PC210LC-7 en een WA480-5. Tevens is ook de MH600 aanwezig, een overslagmachine op basis van de Komatsu PC600LC-6, die vorige jaar aan de firma Hoondert werd geleverd. De machine is nu één jaar in bedrijf en dit vormt de ideale gelegenheid voor een productevaluatie.

Voor meer informatie over Doornbos, haar producten of de Demo Dagen bij E-Crane International, kunt u contact opnemen met :

logo_doornbos_bvb
Doornbos België B.V.B.A.
Steenhoevestraat 7
B 2800 Mechelen

Tel. +32 (0)15 270 370
Fax +32 (0)15 270 025

logo_doornbos
Doornbos B&N

Breevaartstraat 12 /Postbus 11017
3044 AH Rotterdam

 

Tel. +31-104-155066
Fax +31-104-153645

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)