Vlaamse E-Crane is wereldleider in schrootoverslag

Tot 20 kraanprojecten per jaar, wereldwijd

Indusign werd in 1990 opgericht door Lieven Bauwens en Geert Watteeuw. “In de beginjaren waren we vooral actief op het gebied van staalconstructie en zware machinebouw”, verteld bedrijfsleider Lieven Bauwens. “Rond het jaar 1996 rolden we in de kraanconstructie.”De eerste E-Crane kwam op de markt 1998. De balansarmkranen zijn sterk in de overslag van schroot, bulkgoederen, kolen, grind en zand. In 2012 nam Indusign het Poolse staalconstructiebedrijf Famaba over. Sinds dan wordt de staalbouw voor de kranen in eigen beheer uitgevoerd.

Lieven en Gauthier

Bedrijfsleider Lieven Bauwens en production manager Gauthier Vermeyen bij een grijper in het bedrijfsatelier te Adegem.

Intussen is E-Crane zeer sterk geworden in deze nichemarkt. De kranen zijn wereldwijd actief, zowel in kleinere binnenhavens als grote havens waar Panamax-schepen tot 80.000 ton met hun kranen worden geladen. Het bedrijf beschikt over dochterondernemingen in Nederland en Amerika en realiseert tot 20 kraanprojecten per jaar.

De gemiddelde omzet van deze Trends Gazelle uit Adegem is goed voor 20 miljoen euro. “De laatste twee jaar hebben we ons warehouse in Adegem logistiek geoptimaliseerd”, aldus Lieven Bauwens. “Daarnaast werken we ook aan een extra opleidingsruimte”.

 

 

Be social and share