Van nu af aan lost Schelde-Natie alle schepen, klein en groot

“Is de grootte van belang…” vraagt men zich vaak af! Indien we het Schelde-Natie project op het Cargill dok (dok 506) in de Antwerpse Haven als maatstaf nemen, is het antwoord zonder twijfel “neen”!. Inderdaad, welke grootte uw aak, boot of schip ook heeft, Schelde-Natie biedt u een efficiënte en onmiddellijke 4-sterren service voor het lossen van koolzaad i.o.v. Cargill. Vroeg in de morgen op 8 oktober arriveerde een Panamax-schip aan het dok. Het was de eerste keer dat een schip van deze grootte gelost zou worden met behulp van de net geïnstalleerde E-Crane®.

Met enkel 32 meter reikwijdte was het duidelijk dat deze 1000-Series E-Crane® tot het uiterste gedreven zou worden… Beperkte ruimte op het dok en slechts 200 meter kraanrails langs de kade maakten de opdracht nog ingewikkelder. Voorafgaand aan de aankomst, bespraken de ingenieurs van E-Crane en het management van Schelde-Natie in detail de mogelijkheden van de kraan voor het lossen van deze “reus”. Het doorgedreven gebruik van 3D simulaties droeg in grote mate bij tot het vastleggen van de beste aanmeerpositie en het optimaliseren van de losmethode voor dit schip. Het aanmeren verliep vlot en volledig volgens plan. Kraanman Stan startte de 24u/24u losoperatie om 6u00 op zondagochtend…

schelde-natie-e-crane
E-Crane® aan het werk met een 10m³/13.07yd³ hydraulische grijper

Service engineers van E-Crane® waren stand-by, klaar voor het verlenen van assistentie indien nodig. Tegen zondagmiddag waren de eerste 2000 ton gelost… en het werd duidelijk dat het plan perfect werkte. De combinatie van zorgvuldige planning door het management van Schelde-Natie, de toewijding van de kadeleiders Chris en Luc, de perfecte communicatie met de dokwerkers van de haven en bovenal de vaardigheid van kraanmannen Stan en Paul, dit alles zorgde ervoor dat de operatie perfect verliep!

Deze ingewikkelde oefening bewees eens te meer de veelzijdigheid en de oneindige waaier aan mogelijkheden van het E-Crane® concept.

Het gebruiksvriendelijke HMI (Human-Machine Interface) helpt kraanman Stan om veilig raapzaad te halen uit het ruim van het panamax schip.

Bron: Lieven Bauwens (E-Crane Worldwide/Indusign)

The picture above: Zicht vanuit de kraancabine

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)