Werkbaan Blockbuster bereikt vaste land

Aannemer PUMA legt de laatste meters van de werkbaan voor de Blockbuster op Maasvlakte 2

(Klik hier voor een printvriendelijke versie)

Op woensdag 21 december heeft aannemer PUMA de laatste meters van de werkbaan voor de Blockbuster aangelegd. Daarmee is de weg vrij voor de gigantische blauwe kraan om de blokkendam af te maken.

In totaal is van de werkopening in de zeewering in het westen tot aan het vasteland ruim 3,5 kilometer werkbaan aangelegd. Hierin is zo’n 3 miljoen ton waterbouwsteen, voornamelijk cobbles, verwerkt. Aan de zeezijde worden deze vuistdikke keien beschermd door groter waterbouwsteen en betonblokken tegen golfslag. Nadat de Blockbuster zijn werk gedaan heeft en in oostelijke richting opschuift wordt de werkbaan definitief omgevormd tot het stenig duin. Dit duin vormt samen met de blokkendam de harde zeewering die Maasvlakte 2 in het noordwesten beschermt tegen de zee.

Nu de werkbaan is aangesloten op de bestaande Maasvlakte, kan aannemerscombinatie PUMA beginnen met de ontmanteling van het laatste stukje zeewering rond de bestaande Maasvlakte. De werkbaan en de nieuwe blokkendam garanderen nu de veiligheid waardoor de afbraak verantwoord plaats kan vinden.

Sinds ruim anderhalf jaar werkt PUMA met meer dan 250 man aan de harde zeewering. Naast de Blockbuster en steenstorters zijn 80 stuks droog grondverzetmaterieel ingezet. De laatste 500 meter blokkendam wordt in februari 2012 afgerond. Nog zo’n 3.000 betonblokken krijgen daarmee hun definitieve plek in de blokkendam.

Source: Werkbaan Blockbuster bereikt vaste land

Picture above: Werkbaan aangesloten

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)