Megakraan werkt non-stop aan blokkendam Maasvlakte 2

De aanleg van Maasvlakte 2 verloopt volgens planning.

(Klik hier voor een printvriendelijke versie)

Megakraan werkt non-stop aan blokkendam Maasvlakte 2:

2011-07-18nl_foto maasvlakte

Megablokken van steen die elk 40.000 kilo wegen. In totaal  7 miljoen kilo. Daarmee wordt 50 meter uit de kust de blokkendam aangelegd die  de Tweede Maasvlakte tegen de golven moet beschermen.

Een speciale kraan, de Blockbuster, werkt klokje rond om de enorme blokken op z’n plaats te leggen. Begin volgend jaar moet de harde zeewering klaar zijn, dan liggen 20.000 betonblokken op hun nieuwe plek.

Volg de voortgang van de werkzaamheden via Twitter.

Bron: http://industrie.blog.nl/tranports-en-logistiek/havens-en-inland-terminals/maasvlakte- 2/2011/07/19/megakraan-werkt-non-stop-aan-blokkendam-maasvlakte-2

De aanleg van Maasvlakte 2 verloopt volgens planning.

Het accent van het werk ligt momenteel op de bouw van de harde zeewering, het vrijbaggeren van de kades voor de eerste containerterminals en de voorbereidingen voor de aanleg van infrastructuur als wegen, knooppunten, spoorwegen en kabels en leidingen. De eerste meters spoor zijn inmiddels gelegd voor de eerste treinen die eind 2012 gaan rijden. Via de 160 kilometer lange Betuweroute kunnen dagelijks 480 treinen met goederen naar de Duitse grens worden vervoerd, klaar voor verder transport Europa in.

Aannemer PUMA heeft inmiddels ruim 195 miljoen kuub zand opgespoten van de 240 miljoen kuub die voor de eerste fase nodig is. APM Terminals en Rotterdam World Gateway krijgen een eigen railterminal voor een optimale verbinding met de tweesporige goederenlijn. In 2013 kan het eerste zeeschip afmeren aan de kade.

Deze luchtfoto werd in juli gemaakt en toont de huidige status van de aanlegwerkzaamheden van Maasvlakte 2.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)