Gevonden op het web: E-Crane breidt aanbod uit met E-Handler

De Belgische kranenbouwer E-Crane heeft zijn aanbod uitgebreid met de lancering van een nieuwe serie overslagtuigen die de naam E-Handler meekrijgen.

De evenwichtskranen van E-Crane (de ‘ E’ staat voor Equilibrium) hebben hun weg al gevonden naar tal van haveninstallaties en overslagterminals wereldwijd.

Het bedrijf uit Adegem bij Eeklo verkoopt jaarlijks een 20 à 25 van die tuigen, waarvan de staalbouw bij de Poolse dochteronderneming wordt gerealiseerd. Het gros van die afzet gebeurt buiten Europa. Vooral in Zuid-Amerika en Azië ging de vraag de jongste jaren fors omhoog.

Maar op de klantenlijst staan ook klanten dichter bij huis. In Adegem legt E-Crane momenteel de hand aan de uitrusting en afwerking van een overslagkraan met een reikwijdte van 38 meter en een hefcapaciteit van 12 à 15 ton die bestemd is voor een terminal in het Letlandse Riga.

Bij de viering van zijn 25-jarig bestaan pakte de kranenbouwer uit met de jongste telg uit zijn gamma, de E-Handler (foto). Net als de grotere havenkranen kunnen die machines op verschillende soorten vaste of mobiele onderbouw gemonteerd worden.

E-Crane wil met dat model de concurrentie aangaan met material handlers die aan minder strenge eisen dan kranen voldoen. De E-Handler biedt klanten naast een langere levensduur ook een groter bereik en een hogere hijscapaciteit, zei international sales manager Bas Tolhuizen bij de presentatie van het nieuwe tuig. Het getoonde model kon 29 meter ver reiken en tot tien ton heffen.

Source: Warehouse & Logistics

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)