Found on the web: E-Crane zorgt met E-Handler voor wereldprimeur !

E-Crane, het kraanconstructiebedrijf uit Adegem dat ook vestigingen heeft in Nederland,  Polen, de Verenigde Staten, Singapore en Indonesië en wereldwijd een sterke reputatie heeft  opgebouwd in klantgerichte oplossingen voor de recyclage- en bulkindustrie, organiseerde vorige week demodagen, waarop het alweer een wereldprimeur kon voorstellen.

E-Crane werd in 1990 opgericht door Geert Watteeuw en Lieven Bauwens. De beide eigenaars bouwden de onderneming geleidelijk aan uit tot specialist in het ontwerp en de productie van kranen op maat,  vooral gebruikt in de havens voor het lossen en laden van bulkschepen en voor het behandelen van schroot. De jongste jaren realiseerde het bedrijf dat wereldwijd meer dan 400 medewerkers heeft, van wie er een vijftigtal in Adegem werken, een sterke internationale expansie en richtte het ook een eigen Academy op om stagiairs, schoolverlaters, medewerkers en klanten op te leiden.

Vorige week organiseerde het bedrijf voor zijn klanten en voor geïnteresseerden demodagen. Bezoekers konden een bezoekje brengen aan de engineeringafdeling, een blik werpen op het spare parts center en ervaren hoe het opleidingscentrum precies werkt.

Dé grote blikvanger was evenwel de nieuwe, unieke E-Handler lijn. “Daarmee versterken we nog onze positie op de wereldwijde markt”, zegt Lieven Bauwens. “Temeer omdat we ons Europese dealernetwerk sterk hebben uitgebreid en omdat we er met korte communicatielijnen en een gegarandeerde beschikbaarheid van onderdelen voor zorgen dat de klanten zich op hun core business kunnen concentreren.”

Geert Watteeuw en Lieven Bauwens hebben in ieder geval in 25 jaar met creativiteit, durf en werkkracht een bedrijf uitgebouwd dat zich terecht één van de vaandeldragers van de Belgische industrie mag noemen.

Bron: Made In Oost-Vlaanderen door Geert Degrande op 1 juni 2015

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)