Bedrijfsbezoek E-Crane / Sint-Lutgart Beernem

Op vrijdag 19/02 gingen we met de leerlingen van 1 STEM , 1TA en 2ME op bedrijfsbezoek bij E-Crane te Adegem. Dit bedrijf is onze peter van de STEM richting.

De bedoeling van dit bezoek is om te weten te komen wat het bedrijf precies doet om daar dan een project met de Lego mindstorms aan te koppelen. Dit wordt dan getoond op de opendeurdag.

We werden hartelijk ontvangen door Marjan, Magali en Sven van het bedrijf. Ze namen ons mee naar hun opleidingscentrum waar we via een PowerPoint mee werden genomen doorheen het bedrijf in binnen- en buitenland.

Daarna volgde een uitgebreid bezoek doorheen het bedrijf en een demonstratie van een kraan op de parking. We bezochten het atelier waar alle onderdelen worden samengebouwd en de kranen getest worden. Ook namen we een kijkje waar de kranen ontworpen worden, de berekeningen gemaakt worden enz.

20160219_090447
20160219_095447

Om dan te eindigen in het opleidingscentrum waar we ons verdiepten in de veiligheidsmaatregelen om een kraan te betreden a.d.h.v. een simulatie. Twee uur later zat het bezoek erop en keerden we na een leerrijk bedrijfsbezoek terug naar school, waar we met zijn allen de petjes die we cadeau kregen showden aan de andere leerlingen.

IMG_9525

Klik hier en bekijk de foto’s van ons bedrijfsbezoek!

BRON: ICT Sint-Lutgart

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)