27 juni 2002 : Multifunctionele inzet MH600 Material Handler

27 juni 2002 : Multifunctionele inzet MH600 Material Handler

Hoondert uit ‘s-Heerenhoek in Zeeland, Nederland, is een veelzijdige onderneming, actief bezig aan de infrastructuur en in de industrie. De diversiteit aan werkzaamheden ziet men terug bij de inzet van de machines. Zo moet de 60 ton zware overslagmachine die Doornbos B&N verleden jaar leverde meer doen dan alleen maar zand happen uit een schip.

Jan Hoondert, directeur van de gelijknamige Zeeuwse firma, heeft een heldere kijk op de inzet van mensen en materieel. Dat kan ook bijna niet anders als men ziet op welke terreinen de firma zijn diensten met succes aanbiedt. Met 80 man personeel is men actief in de GWW-sector en verhuurt men telescoopkranen in de industrie, bouw, civiele techniek en de havens.

Gediplomeerde springmeesters slopen met explosieven niet alleen hoge gebouwen, maar ook peilers onder water en ovens die fosfaat omsmelten. En dan is nog niet alles genoemd, want als enige Nederlandse aannemer zet men onder andere voor meetwerkzaamheden van Rijkswaterstaat een eigen hovercraft in.

Zichzelf terugverdienen

“Wij zijn een regionale onderneming, die werkt op basis van duurzaamheid“, legt Hoondert uit. “Iedereen kent je. We hebben een groep selecte klanten. De machines moeten zichzelf terugverdienen door een zo hoog mogelijke bezetting. Als we een stuk materiaal aanschaffen zoeken we het befaamde schaap met de vijf poten. Hij moet gewoon meerdere dingen kunnen.” Voor de Komatsu PC 600 LC-6 Material Handling met MH600 giek lag dat niet anders. De 60 tonner is in eerste instantie aangeschaft voor het lossen van zeegaande schepen met een laadvermogen van 10.000 tot 15.000 kuub. Daarnaast wordt de kraan ingezet voor baggerwerkzaamheden, lichte graafwerkzaamheden en op de eigen zandput. Hier heeft men een beperkte ruimte ter beschikking en geen plek voor een zuiger en een natte stort. Er wordt 100.000 kuub gewonnen en in depot weggelegd. Bijzonder is de inzet van de PC 600 bij het schoonmaken van sluizen die aangegroeid zijn met mosselen en andere schelpdieren. Als er een stuk van het bouwwerk van deze nijvere beestjes loslaat, wordt de werking van de sluisdeuren belemmerd en komt de vlotte doorgang van het scheepvaartverkeer in gevaar. Overdruk in de giekcomponenten zorgt ervoor dat de machine onder water kan werken. De giekconstructie is aangemaakt bij E-Crane™ International in Belgie ; de basismachine wordt bij KUK (Komatsu United Kingdom) gefabriceerd.

Prettig zakendoen

hoondertcabkl

De cabine van de MH600 is tot een ooghoogte van zes meter verstelbaar.

De eigen visie van Hoondert op het materieel zien we bij de PC 600 in de technische details terug. John van der Spek van Doornbos B&N die de machine aan Hoondert verkocht wil daar wel iets over kwijt. “Het prettige van zakendoen met Jan Hoondert is dat hij meedenkt met de fabrikant. Daardoor krijg je een, voor de aard van het werk, optimaal product. Alhoewel de eisen van Jan ons ook goed bezig hebben gehouden”, klinkt het met een fijn lachje.
Hoondert verlangde bijvoorbeeld dat de kraan een Common Rail diesel zou krijgen. Op dit moment is deze motor standaard voor dit type, bij de aanschaf destijds echter nog niet. Zo kreeg de Zeeuwse ondernemer als eerste in Nederland deze zuinige krachtbron. Hoondert : “Het brandstofverbruik is bij overslagkranen van groot belang. Deze motor scheelt me een paar honderd liter diesel op een achturige werkdag. Bekijk die plas aan het eind van een jaar maar eens. Nou, dan zet ik mijn zin maar even door.”
Hoondert kan zijn zin ook doorzetten omdat hij voor de Komatsu-importeur een zeer belangrijke klant in het Zeeuwse is. Van het totaal materieelpark van zeventig machines en voertuigen dragen er vijftien de naam van marktleider nummer twee op materieelgebied. “Het speelt mee dat ik uniformiteit in de bediening nastreef. Dat heeft dan weer te maken met de bezetting van het materieel. Ik heb niets aan vijf verschillende grondverzetmachines. We zoeken een zakelijke partner met een goede service en after sales. Niet iemand die binnen no time weer vertrekt en ons met de gebakken peren laat zitten. Bedrijfszekerheid en geen ergernis als we aan het werk zijn. Daar gaat het om”, besluis algemeen directeur Jan Hoondert zijn betoog en voegt er nog snel even aan toe zeer gemotiveerde mensen aan het werk te hebben. “Het is net als met kinderen. Een Zeeuws gezegde luidt niet voor niets : Je hebt het zoals je het maakt.”

Niet kantelen

ctwghtgr

Om de stabiliteit bij bepaalde werkzaamheden te vergroten, liet Hoondert ballast aanbrengen tussen de rupsen. Deze doosvormige constructie is snel met behulp van de eigen giek te verwijderen.

Bij de PC 600 is heel erg op veiligheid gelet. Hij kan volgens de leverancier niet kantelen doordat het hydraulisch vermogen ruim voor het kantelmoment van de machine stopt. Om de stabiliteit extra te waarborgen liet Hoondert de kraan voorzien van extra afneembare ballast. Deze doosconstructie hangt aan vier ogen onder de machine tussen de rupsen en kan met behulp van de eigen giek afgenomen en opnieuw geplaatst worden. De bakken betrekt de onderneming van Pladdet in Biervliet. Ze zijn aan de bovenzijde voorzien van ogen zodat de machinist bijvoorbeeld bij het verladen van geshredderd hout een net kan bevestigen. Bij een volledig dichte bak kan het materiaal niet goed weg, het kan zich niet op de juiste wijze zetten. Gevolg is dat de messen niet goed aansluiten en er een opening ontstaat, waardoor materiaal gemorst wordt. De PC 600 MH valt onder het Varnil regime.

Technische Gegevens Komatsu PC 600 LC-6 MH

Motor : Cummins NH14-C420
Vermogen : 384 pk
bij : 1800 toeren
Olieopbrengst : 2 x 410 liter
Hydrauliektank : 370 liter
Brandstoftank : 880 liter
Lengte hoofdgiek : 12 meter
Lengte lepelsteel : 10,5 meter
Max. uitstorthoogte : 19 meter
Max. graafdiepte : 14 meter
Gewicht : 59,4 ton

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)