Projectorganisatie Maasvlakte 2

Blockbuster legt eerste 400 meter

Havenbedrijf Rotterdam N.V.

(Klik hier voor een printervriendelijke versie)

Projectorganisatie Maasvlakte 2:

Blockbuster legt eerste 400 meter

11-07-2011 – Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Sinds de start eind april heeft de Blockbuster 400 meter blokkendam geplaatst. De 3,5 km lange blokkendam vormt een essentieel onderdeel van de harde zeewering die Maasvlakte 2 in het noordwesten beschermt tegen de zee.

Iedere week gaat de productie verder omhoog en worden er meer ‘meters gemaakt’ doordat het proces verder wordt verbeterd. Het streven is om circa 100 meter per week aan te leggen. In totaal worden 20.000 betonblokken van 2,5 x 2,5 x 2,5 meter met een gewicht van 40 ton hergebruikt uit de blokkendam van de bestaande Maasvlakte.

Ook het uitbouwen van de tijdelijke werkbaan gaat voorspoedig. Dagelijks groeit deze met 20 meter richting de aansluiting met de bestaande Maasvlakte. Slechts bij hoge golfslag liggen de werkzaamheden met de steenstorter bij het uitbouwen van de tijdelijke werkbaan stil. De Blockbuster heeft minder te lijden onder hoge golven.

De aanvoer van stenen ligt op schema. Circa 5,6 miljoen ton steen is inmiddels aangevoerd en een deel daarvan is vrijgekomen bij het opbreken van de bestaande blokkendam. In totaal wordt er 7 miljoen steen verwerkt in de harde zeewering.

Source: nieuwsbank.nl

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)