Blockbuster in beeld in het boek “Hidden Harbour” van Hans Wilschut

Voor het laatste beeld in het boek “Hidden Harbour” bezocht fotograaf Hans Wilschut de Blockbuster op de Maasvlakte 2.

Resultaat is een mooi beeld vanop de kraan.

(Click here for printer friendly version)

zondag 1 augustus 2010

Hidden Harbour

 
1

Ik bezocht de boekhandel Selexyz Donner en zag tot mijn vreugde dat het boek ‘Still Motion’ was gepromoveerd tot de boekenplank in het midden van de winkel, pal naast het nieuwe boek van Thomas Struth. Niet alleen dat, ook het nieuwe boek ‘Hidden Harbour’ werd er al aangekondigd. Dit verschijnt op 3 september tijdens een presentatie in de theaterruimte van de winkel. Het boek is ontstaan naar aanleiding van het gelijknamige kunstwerk dat ik voor het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelde voor 17 etages van het hoofdkantoor. Maar het boek staat verder op zichzelf en omvat 40 foto’s. ‘Hidden Harbour’ verschijnt bij Nai uitgevers te Rotterdam.

Geplaatst door hans wilschut op 19:39

Bron:http://hanswilschut.blogspot.com/2010/08/hidden-harbour.html

 

woensdag 20 oktober 2010

Blockbuster

2
 

Klik op de foto om te vergroten

Het is een vroege morgen in oktober. Ik ontmoet de ploeg van het TV programma MooisTV voor de deur van mijn huis. Er wordt gefilmd op de tweede Maasvlakte, vlakbij de locatie waar de laatste foto voor het kunstwerk ‘Hidden Harbour’ moet worden gemaakt. De interviewer vraagt naar mijn plannen in de snijdende wind. Ik word voortdurend afgeleid door voorbij razende diepliggers en de imposante Blockbuster die af en toe grommende geluiden maakt. Het is nog te vroeg voor een interview en de woorden komen er hakkelend uit. Ik vertel over het idee het kunstwerk een open einde te geven, een beeld dat refereert aan het leggen van de blokken als bescherming van het nieuwe land. De komende weken hoop ik de foto te maken dankzij de genereuze medewerking van het bedrijf Puma. Aanstaande zaterdag op RTV Rijmond wordt de item uitgezonden bij het programma Moois TV.

Geplaatst door hans wilschut op 06:53

Bron: http://hanswilschut.blogspot.com/2010_10_01_archive.html

maandag 24 januari 2011

18e verdieping

3
 

Klik op de foto om te vergroten

Het najaar stond in het teken van de laatste foto. De 18e verdieping van het World Port Center vroeg om een laatste beeld. In het boek ‘Hidden Harbour’ (inmiddels uitverkocht, een herdruk wordt overwogen) ontbreekt de foto en de oplettende kijker heeft een rode 18 waargenomen ergens halverwege het boek. Het getal symboliseert de ontbrekende verdieping.
Het idee voor het laatste beeld is het nieuwe land, de Maasvlakte 2. Een open einde van het kunstwerk. In het interview met Piet de Jonge tijdens de presentatie van het boek ‘Hidden Harbour’ vertelde ik er al iets over.
Het beeld is inmiddels gemaakt, vanaf de eerder besproken kraan ‘de Blockbuster’.
Op het moment van fotograferen snelden twee werknemers van het bedrijf Puma voor mij uit met een rode pot verf. Er werd als het ware een rode loper voor mij geschilderd, te zien in de voorgrond van de foto. Dit rode pad was voorzien van een ruwe structuur, het kan nogal glad worden op zo’n stalen dek. Op de zwarte jas die ik op dat moment droeg zitten nu rode vlekken.

Geplaatst door hans wilschut op 07:35

Bron: http://hanswilschut.blogspot.com/2011/01/18e-verdieping.html

Source: Blogspot Hans Wilschut

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Newsletter signup

Follow us

E‑Crane Worldwide

Koekoeklaan 53
9991 Adegem
Belgium

Contact us

T +32 9 378 04 44

info@e-crane.com

Bureau of International Recycling
The Institute of Scrap Recycling Industries, Inc. (ISRI)