Kranen veroveren wereld!

Maldegems bedrijf bouwt op maat van klant

e-crane-indusignGedelegeerd bestuurders van nv Indusign Geert Watteeuw en Lieven Bauwens ontvingen een delegatie van de Ronde Tafel op hun bedrijf. De leden van de serviceclub kregen een kijkje achter de schermen van een bedrijf dat wereldwijd actief is en op een omzet mikt van om en bij 15 miljoen euro op jaarbasis. “Jaarlijks worden er ongeveer 15 E-cranes afgeleverd, op maat en wens van de klant. Onze kranen staan in o.m. in Argentinië, Bangladesh, Canada, Frankrijk, China, de Verenigde Staten, Venezuela en Zweden.”

De E-crane® is een bijzonder type kraan waarbij de “E” staat voor evenwicht. Een scharnierende ballast van 120 ton houdt de kraan in evenwicht en laat toe lasten tot 40 ton op te tillen met een reikwijdte van zo’n 32 meter. De E-crane® werkt hydraulisch, wordt door een elektromotor aangedreven en werkt snel en zuinig. “We hebben een bedrijf in Polen waar de armen en grote stukken gelast worden. De gedemonteerde stukken worden naar Adegem getransporteerd. Hier gebeurt de afwerking en assembleren we de kraan. De technische componenten betrekken we bij andere leveranciers.” Iedere gebouwde kraan wordt in Adegem gedemonteerd en in stukken getransporteerd naar de klant, daar opnieuw opgebouwd en uitgetest.

“We willen elke kraan aan het werk zien en vaak moeten we ook de kraanmannen opleiden”, zegt Geert Watteeuw. “Eigenlijk wordt iedere kraan op wens en maat van de klant gebouwd. De klant zegt wat de kraan precies moet doen en in welke omstandigheden, daaruit volgt een beperkt ontwerp met prijsindicatie. Als we groen licht krijgen gaan we aan het werk en wordt de kraan ontworpen.” De kranen worden vooral gebruikt in havens en overslagbedrijven voor het verhandelen van goederen in bulk: kolen, granen, maar ook schroot, zand en grind. Indusign heeft een eigen onderhoudsploeg en een dochterafdeling in de Verenigde Staten. “Als een klant belt dat een kraan stuk is dan moeten we snel kunnen tussenkomen, dat veronderstelt dat je wisselstukken in voorraad hebt en snel een team ter plaatse kunt sturen.

Maar vaak kunnen we een gsm inpluggen op onze kraan en vanuit Adegem een eerste diagnose stellen.” In Adegem zelf werken zo’n 30 mensen. “Opleiding is niet belangrijk, inzet en motivatie zijn dat wel”, zegt Bauwens. “De meeste mensen, zelfs de engineers , worden binnen het bedrijf opgeleid.”

Bron: Nieuwsblad Regio Eeklo-Deinze, Maandag 4 december 2006
Auteur: Koen Cromheecke

Be social and share