Gevonden op het web: ‘Stevens Recycling: boeiend heden en verleden’

March 2017

NOG ALTIJD ‘URBAN MINING’ IN HARTJE BRUSSEL

Stevens Recycling: boeiend heden en verleden

Er zijn veel recyclingbedrijven met een bijzondere historie. In 2004 gaven wij er zelfs een boek over uit met als titel: RecyclingWerk. Maar de historie en de bedrijfsontwikkeling van de familie Stevens is wel heel bijzonder. Een story van de buitencategorie, zou je kunnen zeggen. Uiteindelijk geleid tot een gerenommeerd recyclingbedrijf met meerdere bedrijven in diverse plaatsen. Wij staan daarom in dit geval toch wat langer stil bij de geschiedenis dan gebruikelijk.

De derde generatie StevensAlphonse en zijn zus Guillemine – voeren thans als partners de directie en leiden de bedrijven. In zijn bescheiden kantoor bij Stelimet in Genk praat Alphonse mij geanimeerd en vol kennis bij over het boeiende verhaal van zijn familie en van de groei van het bedrijf. Daarmee is dit artikel ook een eerbetoon aan de vorige generaties van deze ondernemende familie Stevens.

Vertrokken uit Diepenbeek

Victor Stevens en zijn echtgenote Elisabeth – de grootouders van de huidige generatie – kwamen uit Diepenbeek in de provincie Belgisch Limburg. Diepenbeek ligt van oudsher in een bekende fruitstreek, ingeklemd tussen de steden Hasselt, Genk en Bilzen. Ook Victor en Elisabeth hadden er een handel in fruit. Een karig bestaan, maar het leverde in elk geval iets op.

Maar door de Tweede Wereldoorlog zijn er helemaal geen fruitplukkers meer te vinden om te oogsten, iedereen is naar het front om evenals in de Eerste Wereldoorlog tegen de Duitsers te vechten. Voor de familie Stevens is de situatie uitzichtloos en men besluit alles achter te laten of zo goed mogelijk te verkopen en nagenoeg platzak af te reizen naar Brussel. Zeker voor toen en enorme stap in een volkomen onzekere toekomst.

Lees het volledige artikel:


Bron: Recycling magazine Benelux, Maart 2017

Be social and share